مقالات

روش ساخت یونولیت

روش ساخت یونولیت

روش ساخت یونولیت چگونه است؟ اصلا یونولیت چیست و چه کاربردی دارد؟ یونولیت ها از مواد پلیمری متشکل از استایرن مونومر با وزن مولکولی بالا می باشند که که تاریخ کشف آن ها به سال 1839 میلادی باز می گردد؛ یونولیت ها از مشتقات نفتی به تولید می رسند که به دلیل ویژگی ها و مزایای منحصر به فردی که دارند صنعت ساخت و ساز را دستخوش تغییرات کرده اند و این روزها به جهت عایق کاری به وفور مورد استفاده قرار می گیرند.

در این محتوا قصد داریم که شما را با یونولیت و روش ساخت یونولیت آشنا کنیم؛ اگر تمایل دارید که در این باره به سطح دانسته های خود بیفزایید، حتما به مطالعه محتوای زیر بپردازید.

معرفی یونولیت

 

یونولیت چیست؟ قبل از آن که بخواهیم به سراغ معرفی روش ساخت یونولیت برویم بهتر است که شما را با این دسته مواد پلیمری آشنا سازیم؛ در مقدمه هم به این مسئله پرداختیم که یونولیت ها از آن دسته مواد پلیمری متشکل از مشتقات نفتی و استایرن مونومرها هستند که در وزن مولکولی بالایی وجود دارند و به دلیل ساختار و مزایای شان این روزها در صنعت ساخت و ساز به جهت عایق بندی سقف و دیوارها مورد استفاده قرار می گیرند و در انواع مختلفی به تولید می رسند.

روش ساخت یونولیت در سه مرحله اصلی

 

در روش ساخت یونولیت ها از مراحل خاص و تقریبا پیچیده ای استفاده می شود که ما روند ساخت این محصولات را در سه بخش برایتان طبقه بندی کرده ایم که عبارت اند از:

  1. قبل از انبساط: اولین مرحله از روش ساخت یونولیت، قبل از انبساط است که در این گام متریال های اصلی تشکیل دهنده یونولیت که استایرن نام دارد و در ظاهر شبیه به شکر است تشکیل می شود؛ توجه داشته باشید که این ماده از چگالی خاص و ویژه ای برخوردار می باشد و در این فرایند ماده اولیه نام برده که همان استایرن است به واسطه تزریق بخار پر حجم می شود و از دستگاهی به نام اکسپندر عبور می کند؛ وظیفه این دستگاه این بوده که دانه های شکری استایرن را به بیش از 50 برابر اندازه و حجم اصلی ظرفیت خود برسانند.
  2. تهویه: در دومین روش ساخت یونولیت بعد از آن که استایرن ها حجیم شدند از دو متریال به نام های دی اکسید کربن و شنتان برای حجیم کردن و پف شدن مواد اولیه استفاده می کنند و در این گام مواد پخته شده به وسیله بخار آب برای سرد شدن به سیلوهای مخصوص ذخیره سازی انتقال داده می شود که مواد تولید شده باید حدود 6 تا 12 ساعت در این سیلوها استراحت کنند تا دما و فشارشان به میزان مطلوب برسد و به اصطلاح پروسه تکامل شان کامل گردد.
  3. قالب سازی: سومین مرحله از روش ساخت یونولیت، قالب سازی است که در این گام مواد و مهره هایی که خنک شده اند و به دما و فشار تعادل رسیده اند در داخل قالب هایی ویژه قرار داده می شوند و مجددا برای گرم شدن به بخار آب آغشته می شوند؛ این بخار آب باعث می شود که یونولیت ها در ظاهر شبیه به بلوک مادر شوند؛ در این شرایط مهره ها و مواد اصلی از قبل گسترش می یابند و کاملا به یکدیگر می چسبند و در انتها هم برای خشک شدن و برش به سیلوهای ذخیره سازی انتقال داده می شوند.

معرفی دو فرایند قالب گیری در روش ساخت یونولیت

 

بعد از آن که با روش ساخت یونولیت آشنا شدید باید بدانید که در پروسه ساخت این محصولات از دو فرایند استفاده می شود که در اولین فرایند به جهت ساخت یونولیت اول قاب، بلوک هایی با ابعاد بزرگ از یونولیت را به تولید می رسانند که از آن ها به جهت بسته بندی و ساختمان سازی استفاده می کنند؛ اما در پروسه دوم قالب گیری یونولیت ها به شکلی است که در انتها محصولات به صورت صفارشی به تولید می رسند و مشخصات خاصی دارند.

ساخت یونولیت سقفی

 

بعد از آن که سه مرحله از روش ساخت یونولیت طی شد، بلوک های تولید شده به سیلوها انتقال داده می شوند و کار اماده سازی آن ها برای برش انجام می شود؛ بعد از آن که یونولیت ها خنک شدند آن ها را با کمک ابزارهایی به نام های سیم های المنت برقی و دستگاه برش CNC به سایز و اندازه های دلخواه برش می دهند که یونولیت های دیواری، یونولیت سقفی و … نمونه ای از آن ها به شمار می آیند.

ساخت یونولیت بسته بندی

 

روش ساخت یونولیت بسته بندی نیز مانند مراحل گفته شده است با این تفاوت که مرحله قالب گیری یونولیت های بسته بندی کمی متفاوت تر است به این صورت که قالب گیری این یونولیت ها بیشتر به صورت صنعتی با طرح و شکل های مختلف می باشد.

معرفی ویژگی های ساخت یونولیت

 

باز هم متذکر می شویم که یونولیت ها به دلیل مزایای منحصر به فردی که دارند از آن ها استفاده های زیادی می شود که در ادامه به معرفی مهم ترین ویژگی های این محصولات پر کاربرد خواهیم پرداخت.

  • در روش ساخت یونولیت در معرفی ویژگی های این محصولات می توان در ابتدا به وزن سبک شان اشاره داشت؛ با توجه به این که حدود 98 درصد این یونولیت ها را هوا تشکیل می دهد از وزن بسیار سبکی برخوردار هستند و همین موضوع باعث می شود که هم حمل و نقل راحت تری داشته باشند و هم این که اجرای آن ها آسوده تر باشد.
  • دوام و مقاومت بالا از دیگر ویژگی های ممتاز یونولیت ها به شمار می آیند که از آن ها می توان برای یک مدت طولانی برای عایق کاری دیوار و سقف استفاده کرد.
  • مقاومت در برابر آب و رطوبت از دیگر مزیت های یونولیت محسوب می شود؛ روش ساخت یونولیت به گونه ای است که این ماده پلیمری با توجه به سلول های بسته ای که دارد به راحتی نمی تواند آب را به خود جذب کند و همین ویژگی باعث شده که از آن در شناورهای ماهیگیری به وفور استفاده شود.
  • ضد ضربه بودن را می توان از دیگر مزیت های مواد پلیمری نام برده برشمرد؛ مطابق با مواد اولیه ای که در ساخت این محصولات استفاده شده مقاومت این یونولیت ها به قئری بالا است که از آن ها می توان برای بسته بندی انواع مواد شیمیایی، محصولات الکترونیکی و … استفاده کرد.
  • از دیگر ویژگی های ممتاز یونولیت می توان به سهولت در استفاده اشاره داشت که این محصولات با توجه به وزن پایینی که دارند به راحتی قابل استفاده هستند و با سایر مواد نیز تطابق دارند.

بیشتر بخوانید: معرفی کاربردهای یونولیت در ساختمان

نحوه خرید یونولیت

 

حالا که با روش ساخت یونولیت آشنا شدید؛ اگر قصد استفاده از این محصولات کاربردی و عایق را دارید، آیا می دانید که آن ها را از کجا باید بخرید و نحوه خرید شان به چه شکل است؟ اگر سطح کیفی این محصولات بالا باشد، مسلما برای یک مدت طولانی تر می توان از آن ها استفاده کرد و پیدا کردن مرکزی که بتوان این مواد پلیمری را با بالاترین سطح کیفی از آن خریداری نمود کاری سخت و دشوار می باشد.

بزرگترین کارخانه تولید یونولیت در غرب تهران (رضا صنعت پایتخت) به مدت چند دهه است که در این زمینه به فعالیت تخصصی مشغول می باشد و با استفاده از مواد اولیه درجه یک و دستگاه های پیشرفته تلاش می کند با کیفیت ترین یونولیت ها را تولید و برای مصارف مختلف در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد و شما به جهت ثبت سفارش خرید خود می توانید از طریق پل های ارتباطی زیر با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.

آدرس: تهران – شهرقدس بلوار 45 متری کلهر نبش سنگستان پلاک 5

شماره تلفن: 02146831401

وب سایت رسمی:  https://trspco.ir/

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *