مقالات

تفاوت یونولیت eps و xps

تفاوت یونولیت eps و xps

 

از تفاوت یونولیت eps و xps چه می دانید؟ آیا می دانید که از این دسته یونولیت ها برای چه کاربردهایی استفاده می شود؟ در واقع یونولیت ها نوعی ماده متخلخل به رنگ سیاه هستند که از وزن بسیار پایینی برخوردار می باشند آن ها را با نام های مختلف دیگری اعم از آکاسیف، استایروفوم، پلی استایرن انبساطی و … می شناسند که در سه مرحله به تولید می رسند و متریال اصلی آن ها را هوا تشکیل می دهد.

مواد اولیه ای که یونولیت ها به وسیله آن ها به تولید می رسند پلی استایرن معمولی، پلی استایرن انبساطی (eps) و پلی استایرن اکسترود شده (xps) هستند که ما در این مقاله قصد داریم شما را با تفاوت یونولیت eps و xps آشنا کنیم؛ در صورت دریافت اطلاعات بیشتر در این باره می توانید تا انتها همراه ما باشید و کمی انرژی خود را صرف خواندن مقاله زیر کنید.

معرفی یونولیت Eps

 

قبل از آن که بخواهیم به سراغ بررسی تفاوت یونولیت eps و xps برویم در ابتدا بهتر است که این دو ماده را به طور جداگانه برایتان تعریف کنیم و به معرفی وِزگی ها و کاربردهایشان بپردازیم؛ یونولیت Eps که به آن یونولیت انبساطی یا حجیم شده می گویند به شکل برگه ای به تولید می رسند و بیشتر هم در صنعت بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرد و از ویژگی های خوبی که دارد تنوع بالای آن می باشد.

این نمونه از یونولیت ها را می توان در چگالی های متعدد به تولید رساند و برای کاربری های گسترده ای از آن ها استفاده کرد و با وجود این مواد دیگر لازم نیست که هیچ نگرانی ای بابت آسیب دیدن وسایل و لوازم تان داشته باشید.

معرفی یونولیت Xps

 

در برابر یونولیت Eps یونولیت Xps قرار دارد که به نام پلی استایرن اکسترود شده آن را می شناسند؛ این یونولیت ها بهترین عایق های حرارتی در صنعت ساخت و ساز هستند که قدمت استفاده از آن ها به دوران بعد از جنگ جهانی دوم می رسد.

جالب است بدانید که یونولیت های Xps ترکیبی از پلی استایرن های معمولی و عوامل فوم کننده در یک پروسه اکستروژن می باشند و با توجه به برخورداری از ویژگی های خوب و منحصر به قرد بهترین جایگزین برای محصولاتی مانند پشم شیشه و پشم سنگ می باشند؛ از کاربردهایی که می توان برای این نوع از یونولیت ها در نظر گرفت عایق سازی سقف های کاذب، طراحی نور و نصب هالوژن ها می باشد.

بررسی تفاوت یونولیت eps و xps

 

حالا که دانستید یونولیت های eps و Xps چه هستند نوبت به بررسی تفاوت یونولیت eps و xps می رسد و ما در ادامه تمامی وجه تمایزهایی که بین این دو نوع یونولیت وجود دارد را به طور خلاصه وار در ادامه برایتان بیان می کنیم.

  • ضریب حرارتی: در تفاوت یونولیت eps و xps به ضریب حرارتی اشاره می کنیم که ضریب یونولیت های Xps کمتر از یونولیت های Eps می باشد.
  • میزان عایق بودن: در بررسی  تفاوت یونولیت eps و xps به میزان عایق پذیری آن ها نیز اشاره می کنیم؛ یونولیت های XPs از نظر عایق پذیری در سطح بالاتری نسبت به نوع Eps هستند و در برابر نفوذ آب و رطوبت هم بسیار پایدار می باشند و یک انتخاب ایده آل برای عایق کردن انواع سقف در ساختمان ها هستند.
  • پتانسیل خشک کردن: یونولیت های Eps در بدترین شرایط از پتانسیل خشک کردن بالایی برخوردار هستند در صورتی که یونولیت های Xps از این ویژگی برخوردار نیستند و پتانسیل خشک کردن را ندارند و این مسئله مهم ترین تفاوت یونولیت eps و xps می باشد.
  • قدرت تحمل فشار: در معرفی تفاوت یونولیت eps و xps به قدرت تحمل فشار آن ها نیز اشاره ای می کنیم؛ در این باره یونولیت های EPS قدرت تحمل فشارشان بین 25 تا 75 پوند است و این در حالیست که یونولیت های نوع Xps قادر به تحمل فشار تا 100 پوند را دارند و این نوع یونولیت ها با توجه به بافت تهی ای که دارند می توانند اتلاف انرژی را به حداقل میزان ممکن برسانند و هزینه های مربوط به قبوض را کاهش دهند و این مورد نیز جزو مهم ترین تفاوت یونولیت eps و xps می باشد.

بررسی مزایا و معایب یونولیت های XPS و EPS

 

حالا که با تفاوت یونولیت eps و xps آشنا شدید بهتر است که از نقاط قوت و ضعف این محصولات نیز اطلاعاتی را در دست داشته باشید که در ادامه ما مزایا و معایب این دو نوع یونولیت را به طور خلاصه وار برایتان شرح می دهیم.

  • در معرفی مزایای دو نوع یونولیت انبساطی اکسترود شده می توان گفت که عایق صوت و عایق حرارت از بهترین نقاط قوت این محصولات به شمار می آیند.
  • یونولیت XPS و EPS در برابر رطوبت پایداری زیادی نشان می دهند و بهترین عایق رطوبتی به شمار می آیند.
  • با توجه به این که 90 درصد از حجم این مصالح پر کاربرد را هوا تشکیل می دهد، وزن پایین از دیگر مشخصه های ممتاز این یونولیت ها است.
  • یونولیت های XPS و EPS از نظر طرح بسیار متنوع هستند و اجرا و نصب بسیار راحتی نیز دارند.
  • قیمت پایین از دیگر مزایای یونولیت های نام برده است که در کاهش کل هزینه های ساخت و ساز تاثیر بسزایی دارد.
  • یکی از بزرگترین عیب هایی که می توان برای این دو نوع یونولیت در نظر گرفت، حساس بودن به دما و حرارت بالا می باشد که اگر در معرض حرارت قرار بگیرند، در کوتاه ترین زمان از بین می روند.

پیشنهاد ما برای مطالعه: کاربردهای یونولیت در ساختمان سازی

جمع‌بندی نهایی

 

با توجه به ویژگی های خوبی که یونولیت ها دارند امروزه در انواع مختلفی برای کاربری های متفاوت به تولید می رسند که دو نوع از پر استفاده ترین آن ها یونولیت های XPS و یونولیت های EPS هستند که کاربردهای زیادی دارند و ما در محتوای مذکور به بررسی تفاوت یونولیت eps و xps پرداختیم و شما را با ویژگی ها و کاربردهای هر یک از این یونولیت ها آشنا ساختیم.

در انتها به شما می گوییم که با توجه به نیاز خود اگر قصد خرید و استفاده از یونولیت های نام برده را دارید، بهترین تولید کننده ای که می توانید از طریق آن این مصالح پر کاربرد را تهیه نمایید، مجموعه رضا صنعت پایتخت می باشد.

کارخانه تولید کننده یونولیت رضا صنعت پایتخت به مدت چند دهه است که در زمینه تولید با کیفیت ترین مصالح ساختمانی اعم از انواع مختلف یونولیت به فعالیت تخصصی مشغول است و با بهره گیری از بهترین ها با کیفیت ترین یونولیت ها را تولید و به صورت تضمینی در اختیار مصرف کنندگان در حجم های نا محدود قرار می دهد.

به جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت شرایط خرید و ثبت سفارش از رضا صنعت پایتخت می توانید که با شماره تلفن 02146831401 تماس بگیرید یا به آدرس تهران – شهرقدس بلوار 45 متری کلهر نبش سنگستان پلاک 5 مراجعه نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *